PVC fönster från Fönsterfabriken AB

Information om PVC fönster

PVC fönster är ett perfekt alternativ för dig som vill ha ett prisvärt, miljövänligt och underhållsfritt fönster. En av de stora fördelarna med PVC är att det inte påverkas av fukt, rost eller röta som många andra material har problem med. PVC är heller inget levande material så våra fönster varken expanderar eller krymper. Med ett allt större klimatproblem kan det också vara bra att veta att våra PVC-fönster är 100% återvinningsbara.

Komposit eller PVC? Egentligen har det ingen betydelse vad man kallar det. PVC-fönster är en typ av komposit, dvs en blandning av två olika material. I vårt fall är det PVC och stål/aluminium.

 

pvc fönster

Många konstruktioner och färger

Ett fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån, utan förändrar också hur du upplever rummet inifrån. Oavsett om du byter ut dina gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att du ser helheten. Dina fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in i rumsbilden. Därför erbjuder vi dig ett brett och flexibelt sortiment av profiler, som täcker in en rad arkitektoniska stilar.

Våra PVC-fönster kan vara raka, runda och halvmåneformade med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra. Du kan också välja vilken färg du vill. Om inte våra standardfärger passar dig, kan du special-beställa din egen färg. Du kan även bestämma ytstrukturer som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

pvc fönster 2

Tystare inomhusmiljö med ljuddämpande glas

Med våra smarta, energi-klassade fönster får du en tystare inomhusmiljö eftersom trafikbuller och liknande oljud minskas avsevärt. Med vårt standardglas kan du räkna med en sänkning på upp till 34 decibel. Bullernivån upplevs som halverad jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster. Våra komposit fönster är även konstruerade med stålförstärkt flerkammarprofil, vilket ger stor ljuddämpning. För specifika krav på ljudisolering erbjuder vi olika typer av specialglas med extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

Härligt inomhusklimat med smarta fönster

Glaset i våra smarta fönster sparar också energi. Fönsterna kan utrustas med extra solskyddsglas som under sommartid fångar upp mycket av solstrålningen och skapar ett skönt och behagligt inomhusklimat.

Under vintertid hindrar det inomhus värmen från att försvinna. Därför kan du sitta riktigt nära fönstret och ändå njuta av storm och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.