Om trä i kombination med aluminium i fönster

Om trä i kombination med aluminium

Dessa fönster är härliga och näst intill underhållsfria fönsterprodukter. Genom att välja ”trä-på insidan” och ”aluminium på utsidan” får du en formstabilitet som passar perfekt såväl för nybyggnation som renovering.

Eftersom trä är ett levande material påverkas det av väder och vind. För att man skall kunna bibehålla livslängd, styrka och stabilitet så krävs det att du underhåller det. Genom att ”klä” ett träfönster med ett aluminiumskal så får du en konstruktion som står emot vädrets makter under många år och det minskar enort underhållskravet.

Insidan av dessa fönster består av kvistfri furu ( synliga delar) och är som standard vitmålade med en miljövänlig vattenbaserad färg (2 eller 3 lager). Utsidan består av strängpressade aluminium profil(er). Den lackerade aluminiumytan är smutsavvisande och uppfyller höga krav på UV känslighet och väderstabilitet. När det gäller våra fönster har du mycket att välja på. Du kan välja mellan enormt många färger, olika beslagslösningar och handtag. Vi har också många olika glas kombinationer med fokus på säkerhet och för att få ett så lågt u-värde som möjligt.

aluminiumfönster träfönster

Många konstruktioner och färger

Ett fönster ger inte bara karaktär åt fasaden utifrån utan förändrar också hur du upplever rummet inifrån. Oavsett om du byter ut dina gamla fönster, bygger nytt eller förändrar tidigare fönstersättning är det viktigt att du ser helheten. Dina fönster ska tala samma språk som byggnaden och passa in i rumsbilden. Därför erbjuder vi dig ett brett och flexibelt sortiment av profiler, som täcker in en rad arkitektoniska stilar. Våra trä/aluminium-fönster kan vara raka, runda och halvmåneformade med mittposter eller spröjs. Profilerna går även att kombinera med varandra. Du kan också välja vilken färg du vill. Om inte våra standardfärger passar dig kan du specialbeställa din egen färg. Du kan även bestämma ytstrukturer som både känns och ser ut som lackat eller oljat trä.

Tystare inomhusmiljö med ljuddämpande glas

Med våra smarta, energi-klassade fönster får du en tystare inomhusmiljö eftersom trafikbuller och liknande oljud minskas avsevärt. Med vårt standardglas kan du räkna med en sänkning på upp till 34 decibel. Bullernivån upplevs som halverad jämfört med äldre, kopplade 2-glas träfönster. För specifika krav på ljudisolering erbjuder vi olika typer av specialglas med extra ljuddämpning. Kontakta oss för mer information.

Härligt inomhusklimat med smarta fönster

Glaset i våra smarta fönster sparar också energi. Fönsterna kan utrustas med extra solskyddsglas som under sommartid fångar upp mycket av solstrålningen och skapar ett skönt och behagligt inomhusklimat. Under vintertid hindrar det inomhusvärmen från att försvinna. Därför kan du sitta riktigt nära fönstret och ändå njuta av storm och dåligt väder, utan att det känns kyligt eller obehagligt.

aluminiumfönster träfönster