Aluminiumfönster från Fönsterfabriken AB

Fördelar med Aluminium

Aluminium är sen många år ett välkänt material i byggbranschen. Formstabilitet och styrka är några av de många egenskaper detta material har. Vi har förutom en aluminiumförstärkt fönsterserie även skjutdörrar och vikdörrar för uterum och vinterträdgårdar helt i aluminium. Så varför ska man välja aluminium? Det kommer med många fördelar men framförallt är det ett väldigt hållbart material. Aluminium fönster är också underhållsfria och många fönster erbjuder också väldigt låga u-värden. Historiskt sett har aluminiumfönster främst använts för industriellt bruk men på senare år har det blivit alltmer populärt på villamarknaden.

Aluminium är som sagt ett väldigt stabilt och vädertåligt material så fönster tillverkade i aluminium håller länge. Till skillnad från ett träfönster som med tiden kan ändra struktur och storlek och på så sätt orsaka glipor som påverkar tätheten påverkar inte värme och kyla aluminiumfönstret speciellt mycket.

När ska man välja aluminium

Aluminiumfönster har oftast ett modernt snitt så dem passar ofta utmärkt till villor i modern stil. Du kan också få aluminiumfönster i många olika färger för att matcha stilen på ditt hus. Färgen sitter i länge och fönsterna ser fräscha ut under lång tid.

Energibesparing

Generellt sett så har aluminiumfönster bra isoleringsförmåga eller ett lågt u-värde. Däremot så har också de flesta trä och PVC-fönster av hög kvalitet också riktigt bra u-värden. Desto lägre u-värde desto högre kommer investeringskostnaden att bli. Ett lägre u-värde kommer dock att ge dig en långsiktig energibesparing.